Eén antwoord van de overheid

Training Horizon 2020: veranderingen in het mkb instrument fase 2

Heeft uw organisatie al een Horizon 2020-mkb (SME) fase 2 project ingediend of gaat u dat in de toekomst doen? En bent u nog niet bekend met de veranderingen die in 2018 plaatsvinden? Dan is deze training iets voor u!

Deze training is speciaal gericht op mkb’ers en consultants die bezig zijn met een aanvraag voor een mkb (SME) fase 2 van Horizon 2020. Met nog ongeveer 3 weken te gaan tot de volgende deadline (10 januari) is dit een mooi moment om de belangrijkste onderdelen van een winnende aanvraag te bespreken.

Leerdoelen

In de training leert u wat er veranderd is aan het instrument en hoe u uw project het beste kunt aanpassen aan de veranderende eisen. Ook begint u met de voorbereiding van de pitch voor een jury. De pitch geeft u wanneer uw voorstel wordt geselecteerd. Daarnaast bespreken we of de regeling van Fasttrack to Innovation een goed alternatief is.Na afloop:

  • heeft u inzicht in de veranderingen in het mkb instrument fase 2;
  • heeft u inzicht hoe uw project goed kan scoren op deze nieuwe aandachtspunten;
  • heeft u inzicht hoe de nieuwe manier van beoordelen plaatsvindt;
  • bent u goed voorbereid op de uiteindelijke pitch aan een jury.

Projectvoorstel vooraf sturen

Wij verzoeken u van te voren uw projectvoorstel toe te sturen zodat de workshop in uw specifieke behoefte voorziet.

Let op: inloop is vanaf 15.00 uur, de training begint om 15.15 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan beschikbaar, dan selecteren we per bedrijf 2 personen.

Aanmelden

U kunt zich online aanmeldenExternal link voor deze workshop. Annuleren kan tot 2 dagen voor aanvang. Om deel te nemen heeft u al een ingediend projectvoorstel of volledige draft bij u.

Mkb instrument

Het Horizon 2020 programma stimuleert innovatie binnen het mkb met een speciaal mkb instrumentExternal link(SME Instrument). Tussen 2014 en 2020 stelt de Europese Commissie hier € 3 miljard voor beschikbaar. De Europese Commissie zoekt mkb’ers die met disruptieve ideeën voor nieuwe producten, services of processen klaar zijn om de Europese markt te veroveren.

Meer informatie vindt u op de Europese SME-instrumentpaginaExternal link (Engels).

Details

Locatie

Utrecht

Datum

Ma 18 dec 2017

Tijd

15:00 - 18:00 uur

Kosten

Deelnamekosten zijn € 50, inclusief btw
Direct aanmelden