HomeEvenementen

Handelsmissie PIB naar Australië: circulaire kansen in de afvalsector

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 1 min lezen

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Australië is een snelgroeiende markt voor producten en diensten rond afval en circulaire economie. De afvalsituatie in het land is een urgent probleem en er is veel geld beschikbaar voor verbetering. De prijzen liggen tot 20% hoger dan in Nederland.

Voor wie

Deze missie is interessant voor Nederlandse bedrijven die actief zijn op het gebied van afvalmanagement en circulaire economie.

Programma

  • 7 en 8 mei - Brisbane (stad van de Olympische Spelen 2032)
  • 9 tot en met 13 mei - Sydney
  • 14 tot en met 16 mei - de Waste Conference in Coffs Harbour

Het pakket bestaat uit:

  • Deelname aan de missie in Brisbane, Sydney en Coffs Harbour (Let op: een aangepast programma is ook mogelijk).
  • 3 dagen bedrijfsvertegenwoordiging als onderdeel van het Nederland Paviljoen op de beurs bij de Coffs Harbour Waste Conference.
  • Deelname aan 2 sociale evenementen en verdere netwerkmogelijkheden op de conferentie.
  • Mogelijkheid om een dag aan het conferentieprogramma deel te nemen.
  • Promotie via een groot aantal kanalen, waaronder de sociale mediakanalen van het Nederland Paviljoen, de Nederlandse ambassade en het consulaat, en RVO.

Deelname en kosten

Deelname kost € 750 excl. btw.

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

Meld u aan voor deze handelsmissie of vraag meer informatie op.

Organisatie

RVO organiseert deze handelsmissie in samenwerking met het postennetwerk in Australië, MetaSus en EXL Consultants.

De missie vindt plaats als onderdeel van het PIB-programma Waste Business Australia-Netherlands (WasteBAN).

Partners for International Business

Met Partners for International Business (PIB) wil de Nederlandse overheid een partnerschap sluiten met het bedrijfsleven. Dit programma richt zich op groepen van bedrijven, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Daarbij wordt gewerkt vanuit een afgestemde strategie in plaats van losstaande activiteiten. Met economische diplomatie probeert de overheid handels- en investeringsbelemmeringen weg te nemen, zodat ondernemers kansen kunnen verzilveren.

PIB richt zich op Nederlandse bedrijven in de topsectoren Energie, Life Sciences & Health, Creatieve Industrie, Water, Agrofood, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, High Tech Systemen en Materialen (waaronder luchtvaart, Logistiek en Chemie) en op internationaliseringstrategieën die zich richten op specifieke landen (zogenoemde focuslanden).