Eén antwoord van de overheid

Deze bijeenkomst is helaas verlopen!

Road2 Central and Eastern Europe XL 2018

Wilt u uw onderneming uitbreiden naar Centraal- en Oost-Europa? En bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Kom dan op 13 juni 2018 naar de Road2 Central and Eastern Europe XL. Hier hoort u alles over de zakelijke kansen en actuele ontwikkelingen in Hongarije, Polen, Roemenië, Oekraïne en Rusland.

We zoomen in op de kansrijke sectoren Agri food, Logistiek/Transport, Life Sciences & Health en Water, ook vanuit het thema Circulaire Economie. U kunt een markt bereiken met ruim 250 miljoen inwoners en een groeiende middenklasse met toenemende koopkracht. Maar het is ook een markt met grote onderlinge verschillen in onder andere wetten en regels, wat vraagt om een goede en gedegen voorbereiding voor uw marktentree.

Programma

Op deze middag krijgt u onder andere:

  • informatie over het verkennen van sectorspecifieke kansen en mogelijkheden in genoemde landen en daarbij mogelijke overheidsondersteuning (RVO.nl en Nederlandse ambassades);
  • informatie over het actuele sanctiebeleid voor Rusland, productcertificering en douane/inklaring en voor Oekraïne DCFTA (Vrijhandelsovereenkomst) EU-Oekraïne;
  • inspirerende praktijkverhalen van ervaringsdeskundige ondernemers die u een inkijkje geven in hun ervaringen bij het betreden van deze markten;
  • de do’s en don‘ts en cultuurverschillen;
  • een uitgebreide netwerkborrel en informatiemarkt.

Bekijk het volledige programmaExternal link.

Het programma is deels in het Engels en deels in het Nederlands. Na een algemene inleiding kunt u 2 verdiepende break out-sessies volgen.

Naast de ambassades is ook Enterprise Europe NetworkExternal link aanwezig. Dit is een initiatief van de EU dat het bevorderen van onderlinge samenwerking tussen Europese bedrijven als doel heeft. Mogelijk kunt u al een eerste ingang of potentiële zakenpartner in deze landen vinden.

Kosten en deelname

Deelname aan deze middag kost € 50 per persoon. Meld u aan vóórExternal link 1 juni.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over deze middagExternal link op de website van de Kamer van Koophandel.

Organisatie

De Kamer van Koophandel (Kvk) organiseert samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) deze inspirerende middag.

Enterprise Europe NetworkEnterprise Europe Network ondersteunt ondernemers bij het vinden van handelspartners, technologische samenwerking en geeft advies over financiering en EU-wetgeving. In totaal zijn er bijna 600 organisaties in meer dan 60 landen lid van dit netwerk. In Nederland maken Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Kamer van Koophandel (KvK) deel uit van dit door de Europese Commissie ondersteunde netwerk. Meer informatie vindt u op www.enterpriseeuropenetwork.nlExternal link.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Nieuwegein

Datum

Wo 13 jun 2018

Tijd

12:00 - 18:30 uur

Kosten

  • Deelname kost € 50 p.p.
  • Aanmelden vóór 1 juni