Van de overheid. Voor ondernemers.

Missie naar tuinbouwgebieden Ethiopië

Doet u zaken in de sector groente en fruit, bloementeelt of uitgangsmateriaal (of in de toelevering hiervan)? En heeft u interesse om te investeren in de tuinbouw in Ethiopië? Ga dan mee met de missie naar Ethiopië, van 18 tot 23 september 2017.

De afgelopen jaren vestigden tientallen tuinbouwbedrijven zich in Ethiopië, vanwege de goede klimatologische omstandigheden en de gunstige investeringsvoorwaarden.

Volop kansen voor Nederlandse bedrijfsleven

Tijdens de missie wordt u uitgebreid geïnformeerd over de kansen en mogelijkheden in Ethiopië. We bezoeken verschillende tuinbouwgebieden in ontwikkeling, in de omgeving van Bahir-Dar, Alagea en Hawassa. We voeren gesprekken met lokale en centrale autoriteiten zoals de Ethiopische Investerings Commissie (EIC), de Ethiopische Horticultural Authority en de Ehtiopian Horticulture Export Association (EPHEA). De politieke situatie in Ethiopië zal onderwerp van de besprekingen zijn.

De Ethiopische overheid heeft de ambitie om samen met het Nederlandse bedrijfsleven een state-of-the-art-tuinbouwgebied te ontwikkelen in Ethiopië. Hiervoor zijn de genoemde gebieden beschikbaar gesteld.

Deelname en kosten

De missie inclusief lokaal transport is gratis. De kosten voor reis en verblijf en voor de binnenlandse vlucht naar Bahir-Dar zijn voor eigen rekening. U verblijft in middenklassehotels. Inclusief vluchten moet u rekenen op een eigen bijdrage van € 1.250 tot € 1.500.

Het aantal deelnemers is beperkt, deelname geschiedt op volgorde van aanmelding.

Interesse, meer informatie?

Geef uw interesse in deze missie vóór 11 augustus 2017 door aan:

Stefan VerbuntE: stefan.verbunt@rvo.nl

Details

Locatie

Ethiopië

Datum

Ma 18 sep 2017 - 23 sep 2017

Kosten

  • Deelname aan de missie is gratis
  • Reis- en verblijfskosten en binnenlandse vlucht zijn voor eigen rekening
  • Aanmelden vóór 11 augustus 2017
Direct aanmelden