Eén antwoord van de overheid

Matchmaking met Braziliaanse voedselproducenten

Bent u actief in de voedselretail? En bent u geïnteresseerd in inkoop, verwerking, verpakking of distributie van typisch Braziliaanse producten voor de Europese markt? Kom dan naar het matchmaking-evenement op 4 oktober 2017.

Het matchmaking-evenement is onderdeel van het bezoek dat een tiental voedselproducenten van de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais brengt aan Nederland. De Braziliaanse delegatie bezoekt Nederland van 2 tot 5 oktober in het kader van Nederland als distributieland en toegangspoort tot Europa. Zij doet dit voorafgaand aan haar deelname aan de Anuga Food Fair in Duitsland.

De Braziliaanse bedrijven produceren specialistische en niche-producten zoals koffieblends, propolis, kaasbroodjes en rum (cachaça). Een van de koffieproducenten introduceert biologisch afbreekbare cups. Een Braziliaanse kippenvleesproducent reist mee om zijn marktaandeel in Europa te vergroten.

Gezocht: inkopers, distributeurs, samenwerkingspartners

De meeste van deze Braziliaanse bedrijven zijn al succesvol actief op andere buitenlandse markten. Zij plannen momenteel hun productintroductie op de Europese markt. Deze voedselproducenten zoeken daarom inkopers, distributeurs en samenwerkingspartners. Bijvoorbeeld voor het afwerken van kaasbroodjes of het verpakken van producten conform de Europese regelgeving onder hun eigen of een Nederlandse merknaam.

Programma

De matchmaking vindt plaats tussen 14.30 en 17.30 uur. Gesprekken duren 30 minuten. Na aanmelding wordt u ingedeeld bij de meest geschikte gesprekspartner. De indeling en tijdsplanning van de gesprekken en profielen van de Braziliaanse partij sturen we u van tevoren toe.

Aansluitend aan het matchmakingevenement begint om 18.00 uur een receptie in het centrum van Utrecht. De Braziliaanse delegatie presenteert dan aan een brede groep genodigden dranken en gerechten die typisch zijn voor de regio Minas Gerais.

Aanmelden

Deelname aan de matchmaking en de receptie is gratis. Meld u vóór 27 september aan via e-mail. Vermeld in uw e-mail:

  • naam of namen van de deelnemers;
  • bedrijfsnaam of organisatie;
  • bedrijfsactiviteit of dienst;
  • eventuele interesse voor een specifiek Braziliaans product.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit evenement of over de Braziliaanse delegatie? Neem dan contact op met:

Netherlands Business Support Office - NBSO BrazilRemon Daniel Boef of Willem MoraalE: info@nbso-brazil.com.br

Enterprise Europe NetworkEnterprise Europe Network ondersteunt ondernemers bij het vinden van handelspartners, technologische samenwerking en geeft advies over financiering en EU-wetgeving. In totaal zijn er bijna 600 organisaties in meer dan 60 landen lid van dit netwerk. In Nederland maken Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Kamer van Koophandel (KvK) deel uit van dit door de Europese Commissie ondersteunde netwerk. Meer informatie vindt u op www.enterpriseeuropenetwork.nl.

Details

Locatie

Utrecht

Datum

Wo 4 okt 2017

Tijd

14:30 - 17:30 uur

Kosten

Deelname is gratis. Aanmelden vóór 27 september
Direct aanmelden