Eén antwoord van de overheid

Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Economisch programma Luxemburg met Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, parallel aan het Staatsbezoek

Bent u een innovatief bedrijf actief op het gebied van duurzaam en/of circulair ondernemen en wilt u zakendoen in Luxemburg? Neem dan deel aan het bedrijvenprogramma op 24 en (optioneel) 25 mei dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Luxemburg organiseert.

Stientje van Veldhoven, de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, zal bij een deel van het bedrijvenprogramma aanwezig zijn. Het bedrijvenprogramma loopt parallel aan het staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Luxemburg. De Koning en de Koningin nemen deel aan enkele programmaonderdelen van het bedrijvenprogramma.

Duurzame en circulaire economie

Hoewel Luxemburg op slechts enkele honderden kilometers van Nederland ligt, is het voor veel Nederlandse bedrijven een vrij onbekende markt. Luxemburg biedt echter vele mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven. Het hoofdthema van dit bedrijvenprogramma is duurzame en circulaire economie, waarbij het programma met name ingaat op de subthema’s ‘transport, logistiek en smart mobility’ en ‘circulaire economie in de stad (zoals smart housing, bouw en afvalmanagement)’.

Duurzame en circulaire economie is een belangrijk onderdeel van de economische strategie van Luxemburg. Onder de naam Third Industrial Revolution zette Luxemburg zich vorig jaar internationaal op de kaart met de organisatie van de tweede editie van de Circular Economy Hotspot. De eerste editie vond eerder in Nederland plaats. Dankzij zijn centrale ligging tussen Duitsland, Frankrijk en België heeft Luxemburg zich tevens als belangrijke speler op het gebied van transport en logistiek ontwikkeld.

Voor wie

Dit bedrijvenprogramma staat open voor alle innovatieve bedrijven en kennisinstellingen die zich binnen de duurzame en/of circulaire economie bezig houden met:

  • Smart en green mobility, logistiek en infrastructuur
  • Circulaire economie in de stad (zoals recycling, upcycling, afvalmanagement, bouw en smart housing)
Bedrijven en kennisinstellingen uit andere sectoren met interesse voor duurzame en circulaire economie in Luxemburg zijn ook welkom. Voor hen wordt echter geen apart programma samengesteld.

Waarom Luxemburg

Groener, flexibeler en efficiënter vervoer is een kernambitie van Luxemburg. Luxemburg zet in op een innovatieve en duurzame economie, gebaseerd op groei, concurrentiekracht en circulaire toepassingen. Het investeren in smart mobility, verduurzaming van transport en logistiek en circulair bouwen staat daarom hoog op de Luxemburgse agenda. Luxemburg investeert bovendien in kennisontwikkeling en innovatie en voert een doortastend wetenschaps- en innovatiebeleid. Voor Nederlandse bedrijven en toeleveranciers liggen op deze gebieden kansen.

Programma

Dit programma biedt u de gelegenheid om uw netwerk in Luxemburg te versterken en te vergroten, en geeft u een goed beeld van de mogelijkheden die de Luxemburgse markt biedt. U kunt uw organisatie, producten en diensten onder de aandacht brengen op de Luxemburgse markt, contacten leggen met Luxemburgse bedrijven en instanties en ervaringen delen met andere Nederlandse ondernemers. Ook kan de Nederlandse overheid eventuele kwesties voor u aankaarten bij de Luxemburgse autoriteiten.

Het gezamenlijke programma wordt momenteel uitgewerkt. Op hoofdlijnen kunt u denken aan:

  • Inhoudelijke seminars
  • Bezoeken aan bedrijven en/of overheidsinstanties
  • Speeddating met het Luxemburgse bedrijfsleven
  • Netwerkbijeenkomst(en)/-lunch(es)

Kosten

Deelname kost € 175 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). Elke deelnemer meldt zich apart aan. Het dienstenpakket omvat deelname aan de gezamenlijke programmaonderdelen op beide dagen, deelname aan de speeddating, gezamenlijk vervoer, lokale ondersteuning door de organisatie en vermelding van uw bedrijfsprofiel in de missie-app.

Reis- en verblijfkosten en eventuele andere meerkosten zoals tolken en individueel transport, zijn voor eigen rekening. Een reisbureau wordt gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Aanmelding

De inschrijving voor deze missie is gesloten.

Meer informatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert dit programma in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade in Luxemburg en Holland Circular Hotspot.

Voor meer informatie wat betreft de aanmelding voor deze economische dag kunt u contact opnemen met:

Rijksdienst voor Ondernemend NederlandMargriet VeenstraT: 088 042 1011E: margriet.veenstra@rvo.nlExternal link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Luxemburg

Datum

Do 24 mei 2018 - 25 mei 2018

Kosten

  • Inschrijving is gesloten
  • Deelname kost € 175 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers)
  • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening