Eén antwoord van de overheid

Deze bijeenkomst is helaas verlopen!

Dutch Design Paviljoen tijdens Medellín Design Week in Colombia

Bent u actief in de creatieve industrie en geïnteresseerd in de creatieve hub van Zuid-Amerika? Wilt u samen met Colombiaanse partners werken aan creatieve oplossingen voor sociale innovatie vraagstukken? Kom dan naar de Medellín Design Week (MDW) van 20 tot en met 24 juni 2018. Een Dutch Design Paviljoen is onderdeel van de MDW.

Creatieve sector Colombia

De creatieve sector is in ontwikkeling in Colombia en wordt steeds belangrijker. Creatieve oplossingen voor sociale innovatievraagstukken staan hoog op de agenda in Colombia, dat momenteel tot een van de meest vooruitstrevende en innovatieve economieën van Zuid-Amerika wordt gerekend. De creatieve industrie, ook wel de 'Orange Economy' genoemd in Colombia, vertegenwoordigt 3,3% van het bruto nationaal inkomen en is goed voor ruim 1 miljoen banen. De Nederlandse creatieve sector geniet grote bekendheid in Colombia. Dit onder andere door deelname aan de 'Feria del Libro', waar Nederland in 2016 gastland voor was.

Medellín Design Week

Medellín werd in 2013 tot meest innovatieve stad ter wereld uitgeroepen. Daarnaast staat de Medellín Design Week bekend als het meest gespecialiseerde en grootste designevenement in Colombia en Zuid-Amerika, met meer dan 10.000 bezoekers en 36 evenementen. Het thema van de MDW 2018 is: 'The future is uncertain; what am I doing?'. Dit sluit goed aan bij het koppelen van creatieve oplossingen aan maatschappelijke uitdagingen.

Breed aanbod van kansen

Verder wordt de creatieve sector in Colombia ruimer geïnterpreteerd dan in Nederland. Dat wil zeggen dat deelname niet alleen interessant is voor bedrijven op het gebied van bijvoorbeeld architectuur, grafisch ontwerp, interieur of mode, maar ook voor bedrijven actief op het gebied van stedelijke ontwikkeling (duurzaam vervoer, afval/water management, IT, duurzame energie) of op cultureel gebied (dans, muziek, theater, etc.).Deelname aan de MDW biedt dus een breed scala aan kansen voor Nederlandse organisaties in verschillende creatieve sectoren.

Matchmaking

Tijdens dit evenement kunt u tijdens matchmaking en co-creatiesessies in gesprek gaan met belangrijke Colombiaanse stakeholders in de creatieve sector. We kunnen u voorzien van strategische contacten in zowel de publieke als private sector. Naast deelname aan het imposante Dutch Design Paviljoen en de matchmakingsessies zijn er ook andere innovatieve promotiemogelijkheden voor uw producten en ideeën. Bijvoorbeeld de 'Dutch Design promotion stages' en workshops die u zelf kunt voorstellen en vormgeven.

Kosten en aanmelden

Deelname aan de Medellín Design Week is gratis. De matchmakingsessies, workshops en promotion stages zijn inbegrepen bij deelname. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Meld u per e-mail aanExternal link bij Holland House Colombia. Dit kan tot en met 4 mei.

Meer informatie

Kijk op de website van de Medellín Design WeekExternal link voor het programma en een overzicht van de deelnemers.

Heeft u vragen over het Dutch Design Paviljoen of de matchmaking? Neem dan contact op met:

Catrijn Schipper, projectmanager Holland House ColombiaE: cschipper@hollandhouse-colombia.comExternal linkT: (+57) 17 44 95 66

Elsbeth Visser, RVO.nlE: Elsbeth.Visser@rvo.nlExternal link

Organisatie

De organisatie ligt in handen van de Nederlandse Ambassade te Bogotá, het Holland House en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Colombia, Medellín

Datum

Wo 20 jun 2018 - 24 jun 2018

Tijd

9:00 uur

Kosten