Eén antwoord van de overheid

Circulaire Economie bezoek aan Frankrijk

Wilt u weten wat uw zakelijke kansen zijn in Frankrijk? En potentiële partners ontmoeten rondom het thema 'circulaire economie in de gebouwde omgeving'? Ga dan mee met het bezoek aan Frankrijk op 7 en 8 maart 2018.

Frankrijk is als trekker van het internationale milieu-akkoord, The Paris Agreement, een pionier in het verduurzamen van het klimaat. Hierbij speelt circulaire economie natuurlijk een grote rol. Op het gebied van recycling en duurzaam materiaalgebruik ziet Frankrijk Nederland als een groot voorbeeld met een proactief, gestructureerd beleid.

Samenwerken voor een duurzame economie

Er zijn veel mogelijkheden voor Nederland en Frankrijk om samen te werken op weg naar een duurzame economie. Tijdens het bezoek in en rond Parijs krijgt u inzicht in het huidige circulaire economie beleid in Frankrijk. U hoort over de kansen, maar ook de knelpunten. U kunt uw kennis, ervaring, producten en diensten promoten en u kijkt welke Franse projecten en initiatieven kansen bieden.

Het doel van het bezoek is het stimuleren van kennisuitwisseling en samenwerking met Frankrijk op het gebied van circulaire innovatie. Zo moeten uiteindelijk netwerken en partnerschappen ontstaan tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en de (regionale) overheid.

Voor wie?

De focus van het bezoek ligt op de gebouwde omgeving, op zowel gebouwen als infrastructuur. Het bezoek is interessant voor overheden, bedrijven, start-ups, kennisinstellingen, universiteiten en organisaties met interesse in Frankrijk. Ook bedrijven die bezig zijn met circulaire oplossingen op de financiële markt zijn welkom om deel te nemen.

Voorlopige programma

Het programma van het bezoek vindt voornamelijk in en om Parijs plaats. Tijdens een seminar ontmoet u Franse organisaties, ministeries, inkopers, projectontwikkelaars en bouwbedrijven. U wisselt ideeën en contacten uit. Aansluitend is er een netwerkborrel. Ook bezoekt u een aantal bedrijven om de circulaire economie in Parijs in de praktijk te zien.

Bekijk het volledige (voorlopige) programmaExternal link.

Aanmelden en deelname

Meld u vóór 9 februari 2018 aan door een e-mail te sturen aan: par-ea@minbuza.nlExternal link.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Deelname is gratis, dat geldt voor het collectieve programma, transfers van en naar programma-onderdelen, lunches en diners. Reis- en verblijfkosten (hotels en vluchten) en overige kosten die u maakt zijn niet inbegrepen.

Meer informatie

Het bezoek wordt georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Parijs en Holland Circular Hotspot. Het initiatief wordt ondersteund door ENVAQUA en FME.

Heeft u vragen over de concrete invulling van het bezoek? Neem contact op met:

Elena BindelsNederlandse ambassade in ParijsE: elena.bindels@minbuza.nlExternal link

Details

Locatie

Frankrijk, Parijs en omgeving

Datum

Wo 7 mrt 2018 - 8 mrt 2018

Kosten

  • Deelname is gratis
  • Exclusief reis- en verblijfskosten
Direct aanmelden