Eén antwoord van de overheid

Subsidies

WBSO: fiscale regeling voor Research & Development

Deze informatie is geplaatst door Antwoord voor bedrijven | Belastingdienst | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u een bedrijf dat ontwikkelings- en/of onderzoeksprojecten uitvoert? Dan kunt u de kosten hiervan misschien verlagen via de WBSOExternal link (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk).

De WBSO vergoedt via uw belastingaangifte een deel van de (loon)kosten en uitgaven van uw R&D-project. Uw bedrijf draagt dan minder loonheffingen af. Bent u zelfstandig ondernemer? Dan ontvangt u een vaste aftrek. Voor startende ondernemers is er extra voordeel.

Wanneer komt u in aanmerking?

  • U bent ondernemer met werknemers in dienst die speur- en ontwikkelingswerk uitvoeren.
  • U bent een zelfstandig ondernemer en besteedt per kalenderjaar zelf minimaal 500 uur aan S&O.

Heeft u als zelfstandige werknemers in dienst? Dan kunt u voor zowel uw eigen S&O-uren als voor de S&O uren van uw werknemers WBSO aanvragen.

Hoe kunt u aanvragen?

U vraagt de WBSO aanExternal link via RVO met een online aanvraagformulier. Hiervoor heeft u e-Herkenning nodig. Voor ondernemers en zelfstandigen gelden verschillende aanvraagtermijnen.

U kunt uw WBSO-beschikkingen nu ook digitaal ontvangen met de Berichtenbox voor bedrijven.

Regelhulp WBSO

Een Regelhulp vertelt u aan de hand van een aantal vragen welke regels voor u gelden. Met de Regelhulp WBSOExternal link ziet u of u gebruik kunt maken van de fiscale aftrek via de WBSO. Ook berekent u meteen welk financieel voordeel de WBSO u oplevert.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven
Belastingdienst
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland