Van de overheid. Voor ondernemers.

Vissersvaartuigen en vistuigen melden

Deze informatie is geplaatst door: Antwoord voor bedrijven

Wilt u een vissersvaartuig gebruiken voor beroepsmatige visserij? Dan moet u het inschrijven in het Nederlands Register van Vissersvaartuigen (NRV) via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Veranderingen bij verkoop of overname moet u ook melden bij RVO.nl.

Nieuwbouw, verbouw of overname melden

Nieuwbouw, verbouw of overname van een vissersvaartuig meldt u bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Met de melding vraagt u de certificaten en verklaringen aan die u nodig hebt. Deze zijn afhankelijk van de lengte van uw schip, het tonnage en in welke gebieden u vaart.

Certificering en inspectie van vissersvaartuigen

De ILT inspecteert en certificeert vissersvaartuigen. U maakt zelf een afspraak voor de jaarlijkse inspecties.

Grote vistuigen op binnenwateren

Wilt u als binnenvisser gebruikmaken van grote vistuigen op de binnenwateren? Dan moet u zich melden bij RVO.nl. U hebt geen visakte meer nodig.

AIS en VMS

Hebt u een vissersvaartuig langer dan 15 meter? Dan moet u een Automatic Identification System (AIS) aan boord hebben en operationeel houden. Is uw vissersvaartuig langer dan 12 meter? Dan moet u nieuwe goedgekeurde satellietvolgapparatuur (vessel monitoring system, VMS) registreren en wijzigingen daarin doorgeven.

Deze informatie is geplaatst door:

Antwoord voor bedrijven