Eén antwoord van de overheid

Vergunning aanvragen voor het gebruik van mobilofoons of portofoons

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Wilt u een mobilofoon- of portofoonnetwerkExternal link gebruiken? Dan hebt u een vergunning nodig van Agentschap Telecom. Dat geldt ook voor het gebruik van frequenties als u tijdelijk portofoons of mobilofoons huurt. De looptijd van een vergunning voor een mobilofoon- of portofoonnetwerk is maximaal 5 jaar. U kunt ook een tijdelijke vergunning aanvragen, zoals de evenementenvergunningExternal link of seizoensvergunning. Voor sommige frequentieruimteExternal link hebt u geen vergunning nodig.

Hebt u nog andere vergunningen nodig?

Let op: Voor de antenne-installatie hebt u mogelijk een omgevingsvergunning voor bouwenExternal link nodig. Voor de zender hebt u mogelijk een omgevingsvergunning voor milieuExternal link nodig. Deze vergunningen vraagt u aan bij de gemeente waar u de installatie plaatst.

Tijdelijk gebruik van portofoons en mobilofoons

Huurt u tijdelijk mobilofoons of portofoons? Dan kan het verhuurbedrijf voor u de vergunningExternal link aanvragen. Wilt u vaker voor kortere tijd mobilofoons of portofoons inzetten op diverse locaties? Dan kunt u zelf de vergunning aanvragen.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven