Eén antwoord van de overheid

Reprorecht

Deze informatie is geplaatst door Antwoord voor bedrijven

Maakt uw bedrijf papieren of digitale kopieën? Dan moet u een jaarlijkse vaste vergoeding betalen aan de Stichting ReprorechtExternal link voor kopieën van auteursrechtelijkExternal link beschermde werken. Stichting Reprorecht betaalt de vergoeding door aan de makers van deze publicaties. Het gaat om (digitale) publicaties als (vak)tijdschriften, kranten, websites of boeken. Met de wegwijzerExternal link 'Alles wat u moet weten over het gebruik van muziek, beeld en tekst in uw bedrijf' krijgt u snel een overzicht van hoe dit geregeld is. Meer informatie vindt u in de 5 meest gestelde vragenExternal link over kopiëren.

Wat moet u betalen aan Stichting Reprorecht?

De hoogte van de vergoeding is gebaseerd op het aantal medewerkers van uw onderneming en op de sector. U ontvangt automatisch een factuur. Als u geen kopieën maakt, hoeft u geen vergoeding te betalen. Neem hiervoor contact op met Stichting ReprorechtExternal link.

Bent u het oneens met uw factuur?

Bent u het niet eens met de hoogte van de vergoeding? Of is er iets veranderd in uw situatieExternal link? Neem dan contact op met Stichting Reprorecht.

Zzp'ers

Stichting Reprorecht heeft met VNO-NCW en MKB-Nederland afgesprokenExternal link dat zzp'ers niet worden aangeschreven. Heeft u als zzp'er toch een factuur gekregen en maakt u geen kopieën? Dan kunt u dat aangeven op de website van Stichting Reprorecht.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven