Eén antwoord van de overheid

Drones

Deze informatie is geplaatst door: Antwoord voor bedrijven

Heeft u een droneExternal link (Remotely Piloted Aircraft System, RPAS)? En gebruikt u deze voor uw bedrijfsvoering? Maakt u bijvoorbeeld luchtopnamen met een journalistiek of commercieel doel? Dan gelden de regels voor zakelijk gebruik van drones. Een vergunning is verplicht voor:

  • de piloot
  • het toestel met grondstation
  • het bedrijf dat RPAS-diensten aanbiedt
  • de vliegschool
  • de organisatie die individuele technische keuringen verricht

Welke vergunningen heeft u nodig voor een drone?

Welke vergunningen u nodig heeft om te mogen vliegen met een drone, hangt af van uw situatie. Wilt u met een drone vluchten uitvoeren tegen vergoeding? Dan heeft u een RPAS operator certificate (ROC) of een ROC-light nodig. Dit zijn vergunningen voor beroepsmatig gebruik. Welke ROC u nodig hebt, hangt af van het gewicht van de drone en van hoe hoog of hoe ver u wilt vliegen. U vraagt de vergunningen aan bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Regelhulp Drones

De Regelhulp DronesExternal link helpt u om te bepalen welke vergunningen in uw geval van toepassing zijn. Als ondernemer heeft u vaak te maken met complexe wet- en regelgeving. Een Regelhulp vertelt u aan de hand van een aantal vragen welke regels voor u gelden. Bijvoorbeeld een overzicht van maatregelen, berekeningen of andere uitkomsten toegesneden op uw bedrijf.

Deze informatie is geplaatst door:

Antwoord voor bedrijven