Eén antwoord van de overheid

Transport bij import

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

U wilt uw producten zo efficiënt mogelijk transporteren. De transportkosten, het volume en de afstand bepalen welke vervoerssoort de beste is.

Welke vorm van transport u ook kiest om het product naar Nederland te halen, er zijn altijd voordelen en nadelen. Wegvervoer is snel en flexibel, terwijl railvervoer vaak goedkoper is. Met luchtvervoer en zeevervoer kunt u grote afstanden overbruggen.

Transporteur of expediteur

Gaat u zelf het transport organiseren of besteedt u dit uit? Een expediteur neemt u alle zaken rondom transport uit handen. Hij laat de goederen op een efficiënte manier vervoeren en regelt alles daaromheen. Van transportdocumenten tot verzekering en opslag. Dat scheelt een hoop rompslomp.

Een vaste transporteur inschakelen is handig als er regelmatig volle vrachten naar Nederland komen. De transporteur vervoert de goederen daadwerkelijk. De transporteur wordt dan ook vaak ingeschakeld door de expediteur.

Webinar: krijg inzicht in de praktijk van het importeren

ICC Incoterms® 2010 internationale leveringsvoorwaarden

Zorg dat u duidelijke afspraken maakt met uw buitenlandse leverancier over het vervoer. Een hulpmiddel daarbij zijn de ICC Incoterms® 2010. Dit zijn zijn standaard internationale afspraken tussen koper en verkoper. Incoterms regelen:

  • Wie tot welke plaats het vervoer regelt en betaalt.
  • Vanaf welk moment het risico van verlies of schade aan de goederen overgaat van verkoper op koper
  • Wie de benodigde documenten moet verzorgen.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 2222