Eén antwoord van de overheid

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

Een van de eerste stappen die u als ondernemer zet, is u inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Hiermee regelt u ook meteen uw aanmelding bij de Belastingdienst en uw btw-nummer. Apart aanmelden bij de Belastingdienst is dus niet nodig. De eenmalige inschrijfvergoeding is €50,-.

Direct inschrijven bij de KvK

Hoe werkt het?

Alle ondernemingen en rechtspersonen in Nederland zijn verplicht zich in te schrijven in het Handelsregister. Volgens de wet heeft u een onderneming als u zelfstandig goederen of diensten levert aan anderen, met de bedoeling winst te maken. Dit geldt dus ook voor freelancers en zzp’ers. In de praktijk is het soms lastig om precies te bepalen of u een onderneming heeft. Als u twijfelt, lees dan eerst ‘Moet ik mijn bedrijf inschrijven?'.

U gaat uw bedrijf inschrijven? Dan kunt u direct aan de slag. De Kamer van Koophandel leidt u in enkele eenvoudige stappen door het inschrijfproces.

Inschrijven, uitschrijven en wijzigen

In het Handelsregister kunt u naast uw bedrijf, ook een functionaris, bestuurder, of onderneming van een al geregistreerde rechtspersoon inschrijven. Naast in- en uitschrijvingen kunt u in het Handelsregister ook wijzigingen doorgeven en bijvoorbeeld jaarrekeningen deponeren.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 1585