Eén antwoord van de overheid

Ontwikkeling en innovatie

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Financiering vinden voor uw innovaties kan lastig zijn. Voor financiers is het risicovol, want het perspectief is onbekend.

De overheid stimuleert innovatie, onder andere met de volgende regelingen.

  • DGGF voor start-upsU doet aan innovatieve productontwikkeling of introduceert een nieuw product voor ontwikkelingslanden. DGGF voor start-ups financiert een groot deel van uw plannen.
  • Vroegefasefinanciering (VFF)Van idee naar proof of concept: Vroegefasefinanciering overbrugt uw financieringsbehoefte tot aan de vervolginvestering. Interesse? Leg uw plan aan ons voor met de quickscan.
  • InnovatiekredietRisicovolle technische of klinische ontwikkelprojecten financiert u deels met het Innovatiekrediet. Interesse? Check uw kansen op een succesvolle aanvraag met de Quickscan Innovatiekrediet of raadpleeg het stappenplan.
  • WBSOR&D activiteiten binnen uw bedrijf komen mogelijk in aanmerking voor korting op de loonbelasting. Snel meer weten? Bekijk dan de korte voorlichtingsfilm. Check uw kansen op een succesvolle aanvraag met de quickscan WBSO.
  • MITIn de vroege fase van innovatieve ontwikkeling zijn er subsidies voor bijvoorbeeld haalbaarheidsonderzoeken, samenwerking of het inkopen van kennis. Lees de tips voor een succesvolle aanvraag.
  • Speciaal mkb-instrument in Horizon 2020Haalbaarheidsstudies en R&D activiteiten zijn ook met Europese subsidies te financieren. Het mkb-instrument (SME instrument) van Horizon 2020 is bedoeld voor bedrijven met de ambitie om te groeien. Het gaat hierbij om internationaal georiënteerde, innovatieve bedrijven.
  • Borgstellingskrediet voor de landbouw (BL) - BL plusMet een borgstellingskrediet voor de landbouw (BL) staat de overheid borg voor een deel van de bedrijfsfinanciering van landbouwondernemingen. Wilt u investeren in een landbouwinnovatie, bijvoorbeeld een nieuw stalconcept, waarbij u het primaire landbouwproduct onderscheidend in de markt wilt zetten? Dan komt u mogelijk voor een ruimere borgstelling (BL Plus) in aanmerking.

Kijk ook eens bij:

Deze informatie is geplaatst door:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

088-042 42 42