Eén antwoord van de overheid

Ondernemen in ontwikkelingslanden

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Ontwikkelingslanden en opkomende markten bieden kansen voor handel en investeringen. Nederland wil de groei in diverse ontwikkelingslanden stimuleren.

Voor Nederlandse bedrijven liggen er kansen in opkomende markten en ontwikkelingslandenExternal link. Tegelijkertijd zijn internationale activiteiten door ondernemers, overheden en kennisinstellingen nuttig voor deze landen. Zij krijgen betere producten, werkgelegenheid en nieuwe technologie die weer bijdragen aan verdere ontwikkeling. Kortom, het mes snijdt aan 2 kanten.

Landeninformatie

Zakendoen in opkomende markten en ontwikkelingslanden vraagt om een goede voorbereiding. Kijk in de landeninformatie bij het land van uw keuze en lees meer over de zakencultuur en lokale wetten en regels.

Subsidies en regelingen

Bekijk de Subsidiewijzer Opkomende markten en ontwikkelingssamenwerkingExternal link als u een subsidie of regeling zoekt voor de financiering van uw project. Verschillende programma’s helpen u verder.

Centrum tot Bevordering van Import uit ontwikkelingslanden (CBI)

Het CBI coacht bedrijven in ontwikkelingslanden. Deze bedrijven zijn bekend met de Europese regelgeving en manier van zakendoen. Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier uit een ontwikkelingsland? Neem contact op met het Centrum tot Bevordering van Import uit ontwikkelingslanden.External link

Platform Ondernemen in Ontwikkelingslanden

Voor informatie over zakendoen in nieuwe markten kunt u ook terecht op het digitale platform Ondernemen in OntwikkelingslandenExternal link(OiO). Experts uit het bedrijfsleven, de overheid en ontwikkelingsorganisaties met specifieke kennis geven tips, tricks en persoonlijk antwoord op uw vragen.

Tip: schakel het buitenlandnetwerk in

Vergeet onze ambassades en consulaten in het buitenland niet. Zij kunnen helpen bij het leggen van de juiste contacten in een land.

Bekijk het webinar met tips over internationaal zakendoen

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

088-042 42 42

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland