Eén antwoord van de overheid

Investeringsbegroting

Deze informatie is geplaatst door

KVK

Een bedrijf starten kost geld. Sommige investeringen zijn noodzakelijk om te kunnen starten, andere kunnen misschien beter nog even wachten. In de investeringsbegroting zet u op een rij wat u minimaal nodig heeft om te kunnen starten.

Opbouw investeringsbegroting

De investeringsbegroting is onderverdeeld in vaste activa en vlottende activa:

Vaste activa

Bedrijfsmiddelen die langer dan een jaar in uw bedrijf aanwezig zijn. Bijvoorbeeld een computer, printer, inventaris, bedrijfsauto, waarborgsom of goodwill.

Vlottende activa

Bedrijfsmiddelen die korter dan een jaar in uw bedrijf aanwezig zijn, zijn de vlottende activa. Bijvoorbeeld voorraden, vorderingen, voorfinanciering btw en aanloop- en openingskosten. Aanloop- en openingskosten zijn kosten die u maakt voordat u omzet maakt, zoals notariskosten, uw inschrijving bij de KvK, levensonderhoud in de eerste periode na de start, marktonderzoek, advieskosten, visitekaartjes en briefpapier.

Tips bij de investeringsbegroting

  • Onderbouw de bedragen met offertes.
  • Vraag offertes op bij meerdere leveranciers om zo tot een juiste keuze te komen.
  • Houd rekening met onvoorziene kosten.

Webinar

Bekijk het webinar Sturen op cijfers, grip op uw financiën en leer van een ondernemer hoe u prestatie-indicatoren kunt inzetten om in uw onderneming op resultaten te sturen.

Uw financieel plan

De investeringsbegroting is een onderdeel van uw financieel planExternal link en bestaat uit 5 begrotingen. De andere onderdelen zijn als volgt:

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met KVK

KVK Financieringsdesk 0800-1014

Deze informatie is geplaatst door

KVK