Eén antwoord van de overheid

Algemene voorwaarden opstellen

Deze informatie is geplaatst door Kamer van Koophandel

Enkele tips bij het opstellen van uw algemene voorwaarden:

  • Ga op zoek naar een voor u passend model. Op internet vindt u verschillende modellen bijvoorbeeld voor levering aan consumenten. Zo bestaan er modellen voor een webwinkel en modellen die in overleg met de Consumentenbond voor een aantal branches zijn opgesteld. Als u lid bent van een branche- of beroepsvereniging kunt u verplicht zijn om deze te gebruiken bij levering aan consumenten. Bekijk hier het overzichtExternal link van de consumentenvoorwaarden.
  • Beoordeel of de algemene voorwaarden aan uw situatie moeten worden aangepast, bijvoorbeeld met hulp van een juridisch adviseur.
  • Deponeer de algemene voorwaarden bij de KvK of de rechtbank.

Algemene voorwaarden voor uw webwinkel

Het is handig om algemene voorwaarden te hebben als u een webwinkel heeft. Hierin staan regelsExternal link die gelden voor al uw overeenkomsten, zoals leveringsvoorwaarden, contractduur, betalingstermijn, bedenkingstermijn en garanties.

De Nederlandse Thuiswinkelorganisatie heeft voor haar leden modelvoorwaardenExternal link opgesteld voor een webwinkel. De voorwaarden voor een webwinkel wijken met name af op het gebied van de bedenktermijn over het retourrecht ten opzichte van gewone algemene voorwaarden. Vergeet niet naast het opstellen van algemene voorwaarden ook te voldoen aan de wettelijke informatieplichten op uw website.

Meer weten over het starten van een webwinkel? Volg dan het webinar Voldoet mijn webshop aan de regels?

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 1585

Deze informatie is geplaatst door

Kamer van Koophandel