Eén antwoord van de overheid

Kleine bv’s, verenigingen en stichtingen hoeven geen btw-aangifte te doen

Deze informatie is geplaatst door Antwoord voor bedrijven

Ingangsdatum: nog niet bekend

Wat verandert er?

Kleine ondernemers hoeven geen btw-aangifte te doen. Het gaat om ondernemers die minder dan 1883 euro aan btw moeten betalen en om ondernemers met een kleine omzet. In dit geval brengt de ondernemer geen btw in rekening aan zijn klanten. Andersom geldt ook dat hij de btw, die hij aan andere ondernemers betaalt, niet mag aftrekken van de belasting.

Nu geldt de kleineondernemingsregeling (KOR)External link alleen voor eenmanszaken, maatschappen en vof’s. Maar de regeling wordt rechtsvormneutraal. Hierdoor kan de kleineondernemingsregeling ook worden toegepast door bv's, verenigingen en stichtingen.

Voor wie?

  • Rechtspersonen, zoals bv’s, verenigingen en stichtingen die minder dan 1883 euro aan btw moeten betalen aan de Belastingdienst

Wanneer?

Wanneer de wijziging van de kleineondernemingsregeling in de Wet op de omzetbelasting 1968 ingaat, is nog niet bekend.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regelingExternal link én publicatie in het Staatsblad of de StaatscourantExternal link.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven