Eén antwoord van de overheid

30%-regeling voor buitenlandse werknemers verkort van acht naar vijf jaar

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Ingangsdatum: 1 januari 2019

Wat verandert er?

Heeft u buitenlandse werknemers in dienst en maakt u gebruik van de zogenoemde 30%-regelingExternal link? De looptijd van de 30%-regeling, wordt verkort van 8 naar 5 jaar. De verkorting gaat gelden voor zowel nieuwe als bestaande gevallen. De voorwaarden van de regeling veranderen verder niet. Voor werknemers voor wie de 30%-regeling door de verkorting van de looptijd in 2019 of 2020 zou eindigen, komt er een overgangsrecht.

De 30%-regeling is een fiscale regeling voor buitenlandse werknemers met een specifieke deskundigheidExternal link die niet of nauwelijks is te vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Voor wie?

  • werkgevers met buitenlandse werknemers met een specifieke deskundigheid die niet of nauwelijks is te vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt

Wanneer?

De wijziging van de 30%-regeling gaat naar verwachting in op 1 januari 2019.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regelingExternal link én publicatie in het Staatsblad of de StaatscourantExternal link.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven