Eén antwoord van de overheid

Mogelijke modernisering van de kleineondernemersregeling in de btw

Deze informatie is geplaatst door Antwoord voor bedrijven

Ingangsdatum: nog niet bekend

De kleineondernemersregeling (KOR) wordt mogelijk gemoderniseerd. Daarvoor heeft het ministerie van Financiën in april en mei 2018 belangstellenden via internet geconsulteerdExternal link.

Wat houdt de mogelijke wijziging in?

Verwacht u jaarlijks onder een bepaalde omzetgrens te blijven? Dan hoeft u na deze wijziging geen btw in rekening meer te brengen aan uw klanten. U kunt dan de door uzelf betaalde btw ook niet meer aftrekken. Om hoeveel omzet het precies gaat, is nog niet bekend.

Kiest u voor deelname aan deze regeling, dan hoeft u in principe ook geen btw-aangifte meer te doen. Ook vallen diverse administratieve plichten weg. U meldt deelname wel vooraf aan de Belastingdienst.

Voor wie?

Ondernemers met een omzet lager dan de omzetgrens en die deelname vooraf aan de Belastingdienst melden.

Wanneer?

Bij de internetconsultatie ging de Belastingdienst uit van 1 januari 2020. Of deze wijziging ingaat, is nog niet bekend.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regelingExternal link én publicatie in het Staatsblad of de StaatscourantExternal link.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven