Eén antwoord van de overheid

Verklaring voor vrachtwagenchauffeurs aanvragen

Deze informatie is geplaatst door Antwoord voor bedrijven

Heeft u als transportondernemer vrachtwagenchauffeurs in dienst? Dan moet u een verklaring van dienstbetrekkingExternal link (ook wel werkgeversverklaring) aanvragen bij Kiwa Register. Als uw bedrijf eigen vervoerExternal link verricht, hoeft u geen verklaring van dienstbetrekking aan te vragen.

Tijdelijk chauffeurs aannemen

Beschikt u over onvoldoende vrachtwagenchauffeurs? Dan kunt u tijdelijk chauffeurs aannemen door gebruik te maken van collegiale inleen of een erkend uitzendbureau.

Collegiale inleen

Onder bepaalde voorwaardenExternal link kunt u chauffeurs van een andere ondernemer in het beroepsgoederenvervoer inhuren. De chauffeur moet bijvoorbeeld een verklaring van dienstbetrekking kunnen tonen. Het uitlenen van chauffeurs mag alleen zonder winstoogmerk.

Erkend uitzendbureau

Alleen uitzendbureaus die zijn aangewezen door de minister van Infrastructuur en Waterstaat mogen vrachtwagenchauffeurs uitzenden. Het uitzendbureau moet een aanwijzingsbeschikkingExternal link aanvragen bij Kiwa Register. De chauffeur heeft een verklaring terbeschikkingstellingExternal link nodig. Deze verklaring moet hij bij controle onderweg kunnen tonen. Het uitzendbureau verstrekt de verklaring terbeschikkingstelling.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven