Eén antwoord van de overheid

Verklaring Omtrent het Gedrag Rechtspersonen (VOG RP) aanvragen

Deze informatie is geplaatst door Antwoord voor bedrijven

Soms moet u bewijzen dat uw onderneming, of werknemers op sleutelposities, geen strafbare feiten gepleegd hebben. Dat doet u met de Verklaring Omtrent het Gedrag RechtspersonenExternal link (VOG RP). Met de VOG RP toont u de integriteit van uw rechtspersoon aan. U heeft deze nodig als u een contract wilt sluiten, of als u lid wilt worden van een brancheorganisatie.

Hoe vraagt u de VOG RP aan?

U kunt een aanvraagformulierExternal link VOG RP downloaden. De vertegenwoordiger van de rechtspersoon vult het formulier in. De kosten voor het aanvragen van de VOG RP zijn € 207. Binnen acht weken na ontvangst van uw aanvraag neemt Justis een beslissing.

Screeningprofiel voor aanvraag VOG RP

Voor de aanvraag VOG RP onderzoekt JustisExternal link of er sprake is van strafbare feiten. Daarna wordt beoordeeld of deze relevant zijn voor het doel waarvoor de VOG RP is aangevraagd.

VOG voor zzp'er

Als zelfstandige zonder personeel (zzp) vraagt u de VOG voor particulieren aan.

Digitaal aanvragen met de berichtenbox

Als u voor een procedure die onder de Dienstenwet valt een VOG RP moet aanvragen bij Justis, kunt u dit digitaal doen met de berichtenbox. Het is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven