Eén antwoord van de overheid

Vergunning mobilofoon en portofoon

Deze informatie is geplaatst door: Antwoord voor bedrijven

Wilt u een mobilofoon- of portofoonnetwerk gebruiken? Dan hebt u een vergunning nodig van Agentschap Telecom. Dat geldt ook voor het gebruik van frequenties als u tijdelijk portofoons of mobilofoons huurt. De looptijd van een vergunning voor een mobilofoon- of portofoonnetwerk is maximaal 5 jaar. U kunt ook een tijdelijke vergunning aanvragen, zoals de evenementenvergunning of seizoensvergunning. Voor sommige frequentieruimte hebt u geen vergunning nodig.

Hebt u nog andere vergunningen nodig?

Let op: Voor de antenne-installatie hebt u mogelijk een omgevingsvergunning voor bouwen nodig. Voor de zender hebt u mogelijk een omgevingsvergunning voor milieu nodig. Deze vergunningen vraagt u aan bij de gemeente waar u de installatie plaatst.

Portofoons/Mobilofoons Tijdelijk gebruik (PMT)

Huurt u tijdelijk mobilofoons of portofoons? Dan kan het verhuurbedrijf voor u de PMT-vergunning aanvragen. Wilt u vaker voor kortere tijd mobilofoons of portofoons inzetten op diverse locaties? Dan kunt u zelf de vergunning aanvragen. Als vergunninghouder PMT moet u een register bijhouden met informatie over het gebruik van de frequenties.

Deze informatie is geplaatst door:

Antwoord voor bedrijven