Eén antwoord van de overheid

Vergunning aanvragen voor tijdelijke invoer of uitvoer

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

U kunt goederen van buiten de EU tijdelijk invoeren met vrijstelling van invoerheffingenExternal link. Hiervoor heeft u een vergunning tijdelijke invoerExternal link nodig van de Douane. Nadat de goederen zijn ingevoerd, mogen ze geen veranderingen ondergaan. U moet ze in dezelfde staat weer uitvoeren naar een niet-EU-land.

Veredeling goederen van buiten de EU

Voert u goederen tijdelijk in van buiten de EU om ze te bewerken of te verwerken (veredeling)? Dan heeft u een vergunning actieve veredelingExternal link nodig. Gaat u goederen uitvoeren buiten de EU om ze daar te bewerken of te verwerken? Dan heeft u een vergunning passieve veredelingExternal link nodig. U vraagt deze vergunningen aan bij de Douane.

Grensoverschrijdende vergunning

Maakt u in meer dan 1 EU-lidstaat gebruik van 1 of meer douaneregelingen zoals tijdelijke invoer? Dan komt u in aanmerking voor een grensoverschrijdende vergunningExternal link. Het expertisecentrum grensoverschrijdende vergunningen (ECGOV) zorgt binnen de Nederlandse Douane voor de grensoverschrijdende vergunningen.

Tijdelijke uitvoer

Brengt u communautaire goederen tijdelijk buiten de EU? Om ze daarna weer binnen te brengen in het douanegebied van de EU? Dat is tijdelijke uitvoerExternal link. U moet de goederen voor tijdelijke uitvoer aangeven bij de Douane. U kunt hierbij gebruik maken van een ATA-carnetExternal link.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven