Eén antwoord van de overheid

Registreren als vervoerder, inzamelaar, handelaar of bemiddelaar van afvalstoffen

Deze informatie is geplaatst door Antwoord voor bedrijven

Houdt u zich bezig met inzamelen, vervoeren, verhandelen van of bemiddelen in bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijke afvalstoffen? Dan moet u zich registrerenExternal link bij de Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO). U komt dan in de landelijke lijst van Vervoerders, Inzamelaars, Handelaars en Bemiddelaars (VIHB-lijst). U moet uw betrouwbaarheid en in sommige gevallen uw vakbekwaamheid aantonen. Dat doet u met een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een getuigschrift vakbekwaamheid van het CBR/CCV.

Zoekt u een bedrijf uit de VIHB-lijst?

Bent u op zoek naar een erkende vervoerder, inzamelaar, handelaar of bemiddelaar van bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijke afvalstoffen? Dan kunt u op de website van de NIWO de lijst bekijkenExternal link.

Digitaal registreren met de berichtenbox

Met de berichtenbox kunt u zich als vervoerder, inzamelaar, handelaar of bemiddelaar digitaal registreren bij de Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten kunt uitwisselen met Nederlandse overheidsorganisaties.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven