Eén antwoord van de overheid

Levende dieren vervoeren

Deze informatie is geplaatst door: Antwoord voor bedrijven

Vervoert u levende gewervelde dieren? Dan moet u zich houden aan wettelijke voorschriften. Deze staan in de Europese Transportverordening en in nationale regelgeving. Deze voorschriften gelden vooral voor vervoerders, veehouders en verzamelcentra.

Vervoerdersvergunning

Vervoert u gewervelde dieren over een afstand van meer dan 65 kilometer? Dan moet u een vervoerdersvergunning hebben van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De duur van het transport bepaalt welk type vervoerdersvergunningExternal link u nodig hebt. Daarnaast moet iedere chauffeur of verzorger een geldig getuigschrift hebben.

Certificaat voertuig

Duurt een transport langer dan 8 uur? Dan moet uw voertuig gekeurdExternal link zijn door de RDW. Als het aan de eisen voldoet, krijgt u een VLD-certificaat.

Vervoersdocument

Vervoert u runderen, kalveren, schapen, lammeren, geiten of paarden? Dan hebt u een vervoersdocument op de wagen nodig. U mag het vervoersdocument zelf opstellen. Bij het vervoer van schapen en geiten moet u ook een vervoersdocument I&RExternal link (pdf) invullen.

Deze informatie is geplaatst door:

Antwoord voor bedrijven