Eén antwoord van de overheid

Leegstand en transformatie van gebouwen

Deze informatie is geplaatst door: Antwoord voor bedrijven

Bent u eigenaar van een leegstaand gebouwExternal link, zoals een kantoor of school? Dan kunt u het tijdelijk verhuren. Het gebouw moet op een relatief gemakkelijke manier bewoonbaar te maken zijn. De maximale termijn voor de verhuur is 10 jaar. U vraagt de vergunning tot tijdelijke verhuur van een leegstaand pand aan bij de gemeente. Dat doet u met dit aanvraagformulierExternal link.

Transformatie van kantoor naar woningen

Wilt u als gemeente, eigenaar of andere betrokkene een leegstaand kantoor transformeren naar woningen? Een expertteam van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) adviseert gemeentenExternal link over de mogelijkheden van kantoortransformatie.

Regelhulp VastgoedTransformatie

Met de Regelhulp VastgoedTransformatieExternal link krijgt u inzicht in de haalbaarheid van transformatie van een (leegstaand) gebouw. Als ondernemer heeft u vaak te maken met complexe wet- en regelgeving. Een Regelhulp vertelt u aan de hand van een aantal vragen welke regels voor u gelden. Bijvoorbeeld een overzicht van maatregelen, berekeningen of andere uitkomsten toegesneden op uw bedrijf.

Deze informatie is geplaatst door:

Antwoord voor bedrijven