Eén antwoord van de overheid

Keuringsbewijs en voertuigeisen voor taxi's

Deze informatie is geplaatst door Antwoord voor bedrijven

Wilt u taxivervoer verrichten met een auto die geschikt is voor personenvervoer? Dan heeft u een keuringsbewijs nodig. De RDW voert de keuringExternal link uit. U kunt uw bedrijfsauto individueel laten keuren. Heeft u een Europese typegoedkeuring? Dan kunt u de keuring administratief afhandelen.

Blauwe kentekenplaat

Taxi's moeten een blauwe kentekenplaatExternal link voeren. U vraagt een taxikentekenbewijs aan bij de RDW. De keuringsdocumenten stuurt u mee met uw aanvraag.

Taxameter

Elke taxi die geen contractvervoer verricht, moet voorzien zijn van een erkende taxameterExternal link. Deze moet u jaarlijks laten keurenExternal link door NMi.

Boordcomputer taxi

Elke taxi moet zijn uitgerust met een boordcomputer taxiExternal link (BCT). De boordcomputer taxi registreert automatisch de ritgegevens, de arbeidstijden, de rijtijden en de rusttijdenExternal link. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) handhaaft op aanwezigheid en gebruikExternal link van de BCT. Kiwa Register geeft verschillende boordcomputerkaarten uit om de gegevens uit de boordcomputer te lezen:

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven