Eén antwoord van de overheid

GGD-inspectie in de kinderopvang

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

U moet met uw kinderopvangorganisatie in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) staan. Heeft u hiervoor een aanvraag gedaan? Dan onderzoekt een inspecteur van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) de kwaliteit van uw kinderopvanglocatie (kindercentrum, gastouderopvanglocatie). Met de resultaten van dat onderzoek, bepaalt de gemeente of uw locatie in het LRK komt. Daarna controleert een GGD-inspecteur ieder jaar of uw kinderopvanglocatie aan de landelijke kwaliteitseisen voldoet.

Controle door de GGD

De GGD-inspecteur komt langs zonder dat eerst te melden en controleert onder meer op:

Presteert uw kindercentrum of gastouderopvanglocatie minder goed of slecht op het gebied van kwaliteit? Dan onderzoekt de GGD u uitgebreider.

GGD-inspectierapport is openbaar

Na het onderzoek maakt de GGD-inspecteur een rapport. De GGD-inspectierapporten zijn openbaar. U moet de inspectierapporten op uw website plaatsen. Heeft u geen website? Dan moeten ouders hen personeel het rapport altijd kunnen bekijken op een toegankelijke plaats. De rapporten staan ook op de website van het Landelijk Register KinderopvangExternal link. Gegevens over alle opvanglocaties staan ook op Kinderopvangkaart.nlExternal link. Deze website is gekoppeld aan het LRK.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven