Eén antwoord van de overheid

Fytosanitaire inspectie bij import van buiten de EU

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Importeert u planten en plantaardige productenExternal link van buiten de EU? Dan inspecteert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de zending. Deze fytosanitaire (gezondheids)inspectie vindt meestal plaats aan de grens met de EU. Het is mogelijk de inspectie op een andere locatie te laten plaatsvinden. De NVWA moet deze inspectielocatie, bijvoorbeeld uw eigen bedrijf, wel eerst voor u erkendExternal link hebben. U of een door u gemachtigd persoon of bedrijf wordt dan inspectielocatiehouder.

Fytosanitair vervoersdocument (model 99)

Wilt u de planten vanaf de buitengrens van de EU naar een inspectielocatie binnen of buiten Nederland (laten) vervoeren (verleggenExternal link)? Dan heeft u een fytosanitair vervoersdocument (model 99)External link van de NVWA nodig.

Digitaal exortcertificaat aanvragen via e-CertNL

E-CertNLExternal link is het Nederlandse systeem voor de aanvraag en afgifte van (electronische) exportcertificaten. U kunt hiermee digitaal exportcertificaten aanvragen voor levensmiddelen en de veterinaire en fytosanitaire sectoren die geëxporteerd worden naar landen buiten Europa.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven