Eén antwoord van de overheid

Evenementenvergunning aanvragen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
Wij hebben bij uw gemeente, provincie of waterschap geen informatie gevonden over dit onderwerp.

Organiseert u een evenement op een plaats die toegankelijk is voor publiek? Dan heeft u mogelijk een evenementenvergunning van de gemeente nodig. Soms is een melding voldoende. Het gaat onder andere om:

Vergunning voor evenementen op of aan het water

Organiseert u een evenement op of aan het water (provinciale vaarweg)? Dan heeft u een evenementenvergunning vaarweg nodig van de provincie. De vergunning is alleen voor kortdurende evenementen. U mag de veiligheid en het verloop van de scheepvaart niet in gevaar brengen.

Ontheffing verbod geluidsoverschrijding sportmotoren

Wilt u met sportmotoren het geluidsniveau overschrijden op een evenement of sportterrein? Dan moet u een ontheffing aanvragen bij de provincie.

Regelhulp Gemeentelijke vergunningcheckers

Een Regelhulp vertelt u aan de hand van een aantal vragen welke regels voor u gelden. De Regelhulp Gemeentelijke vergunningcheckersExternal link laat zien welke vergunningen u nodig heeft als u een evenement wilt houden. Momenteel is deze Regelhulp alleen beschikbaar voor de gemeenten Rotterdam, Drimmelen, Barendrecht en Ridderkerk.

Digitaal evenementenvergunning aanvragen met de berichtenbox

Met de berichtenbox kunt u de evenementenvergunning digitaal aanvragen bij de gemeente. Het is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

De ontheffing op het verbod geluidsoverschrijding sportmotoren kunt u bij de provincie Noord-Brabant digitaal aanvragen met de berichtenbox.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven