Eén antwoord van de overheid

Bouwvoorschriften

Deze informatie is geplaatst door: Antwoord voor bedrijven

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap

Uw (bestaande) pand moet voldoen aan bouwvoorschriftenExternal link. Houd hier rekening mee bij de keuze van een pand en als u gaat (ver)bouwen. Bouwvoorschriften staan in het Bouwbesluit 2012External link en in de bouwverordening van uw gemeente. Daarnaast moet u zich houden aan bouwvoorschriften en inrichtingseisen die te maken hebben met uw bedrijfsactiviteiten. Wilt u gaan bouwen, verbouwen of renoveren? Dan heeft u meestal een omgevingsvergunningExternal link nodig.

Bouwbesluit 2012

Gaat u (ver)bouwen, slopen of een gebouw gebruiken? Dan moet u zich houden aan het Bouwbesluit 2012. Dit bevat bouwtechnische eisen waaraan alle bouwwerken in Nederland minimaal moeten voldoen. De eisen hebben te maken met veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, toegankelijkheid, energiezuinigheidExternal link en milieu. Het Praktijkboek Bouwbesluit 2012External link helpt u wegwijs te worden in het Bouwbesluit 2012.

Verbouwkompas

Op Verbouwkompas.nlExternal link kunt u voor veel voorkomende verbouwingen aan een woning nagaan aan welke wettelijke eisen uw verbouwing moet voldoen.

Gemeentelijke bouwverordening

In de gemeentelijke bouwverordening staan voorschriften over stedenbouwkunde, bouwen op verontreinigde grond en welstand. De voorschriften in de bouwverordening kunnen per gemeente verschillen.

Deze informatie is geplaatst door:

Antwoord voor bedrijven