Eén antwoord van de overheid

Betalingsverkeer

Deze informatie is geplaatst door: Antwoord voor bedrijven

De Nederlandsche Bank (DNB) is in Nederland verantwoordelijk voor veilig en betrouwbaar betalingsverkeerExternal link. DNB geeft in Europees verband eurobankbiljetten uit.

Betaalmethoden

De betaalmiddelenExternal link, zoals de overschrijving en acceptgiro, voldoen aan de regels voor Europees betalen SEPAExternal link (Single Euro Payments Area). Met SEPA is er geen verschil meer tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling in, van of naar een ander land in Europa. Voor alle betalingen maakt u gebruik van IBANExternal link (International Bank Account Number). U mag zelf bepalen of uw klant contant, online, met pinpas of creditcard betaalt. U moet daarover goede informatie geven, bijvoorbeeld via raamstickers of op uw website.

Echt of vals?

U kunt op 2 manieren controleren of een bankbiljet echt is. Dat kan met de methode kijken, kantelen en voelenExternal link. Of met detectieapparatuurExternal link. Denkt u dat u een vals bankbiljet in uw kassa hebt? Dan moet u dat direct melden bij de politie. Meer tips vindt u bij De Nederlandsche BankExternal link en de Europese Centrale BankExternal link (ECB).

Veilig online betalen

Als u een webshopExternal link hebt, moeten uw klanten veilig kunnen betalen. Dat kan via een beveiligde internetverbinding. Bij een beveiligde internetverbinding staat er 'https' in de adresbalk van uw browser in plaats van het normale 'http'. De letter 's' staat voor 'secure' (Engels voor veilig).

Bekijk het webinar Starten met een webshop van de Kamer van Koophandel voor meer informatie over regelgeving bij het runnen van een webshop.

Deze informatie is geplaatst door:

Antwoord voor bedrijven