Eén antwoord van de overheid

Hoe vindt u uw klanten?

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

U bent ingeschreven bij de KvK en staat te popelen om te beginnen. Maar de telefoon blijft stil en uw mailbox leeg. Hoe vindt u klanten?

Actief klanten vinden

Als net gestarte ondernemer bent u nog niet bekend. Niet iedereen is gevestigd in een drukke winkelstraat of staat meteen bovenaan in Google. Wacht niet tot de mond-tot-mondreclame potentiële klanten bereikt, maar onderneem zelf actie. Tips om klanten te vinden:

  • Vertel vrienden en kennissen over uw bedrijf: dé manier om aan een eerste opdracht te komen.
  • Benader lokale media voor (gratis) publiciteit.
  • Ontwerp een folder en deel deze uit op een plek waar uw doelgroep komt.
  • Zorg dat uw website zo hoog mogelijk in Google scoort.
  • Maak een online profiel op bijvoorbeeld LinkedIn of Twitter.

Hoe succesvol is uw verkoopverhaal?

Om uw product of dienst succesvol in de markt te zetten is een goed verkoopverhaal belangrijk. Vertel niet alleen wat u doet of hoe goed u bent, maar vooral wat u drijft om dit te doen.

Product klaar? Nu naar de markt!

Heeft u een product of dienst ontwikkeld en wilt u dit op de markt brengen? Dan wilt u vast weten wat er voor nodig is om dit succesvol te doen. In ongeveer 2 minuten beantwoordt de animatie ‘Product klaar? Nu naar de markt!’ de vraag waar u als ondernemer goed aan doet in uw voorbereiding om de markt op een effectieve manier te benaderen.

U vindt de 10 gouden tipsExternal link uit de animatie in dit overzicht.

Webinar: Als zzp'er de markt op

In dit webinar, dat onderdeel uitmaakte van de uitzending Starten als zzp'er, krijgt u tips over onderscheidend vermogen en zichtbaarheid.

Adressen uit het Handelsregister

AdressenbestandExternal link

Klanten vinden via online en offline netwerken

Door netwerkbijeenkomsten in uw regio te bezoeken, zorgt u ervoor dat mensen u en uw bedrijf leren kennen. Het kost tijd, maar netwerken is de beste manier om klanten te vinden. Online kunt u uw bedrijf presenteren via een website. Op sociale netwerken vertelt u wat u doet en komt u met andere ondernemers in contact.

De opdracht binnenhalen

Waarom zou een klant voor u kiezen? Zorg dat u in 10 seconden antwoord kan geven op deze vraag. Wees duidelijk in wat u doet en kunt. Een leuke (kortings)actie trekt de aandacht en kan twijfelaars over de streep trekken om met u in zee te gaan.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 2222