Eén antwoord van de overheid

Brexit: gevolgen voor Nederlandse ondernemers

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland | Kamer van Koophandel

Op 29 maart 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie (EU). Dit noemen we de Brexit. Het VK wordt dan een land buiten de EU. Wat de gevolgen van de Brexit zullen zijn is nog niet duidelijk. Maar bereid u nu al goed voor. Zeker als u zakendoet met het VK.

Let op bij langlopende contracten

Welke gevolgen de Brexit straks heeft, is sterk afhankelijk van afspraken die de Britse overheid gaat maken met de Europese Unie (EU). Bij langlopende contracten is het aan te raden om nieuwe clausules op te nemen. Denk aan de geldigheid van het contract als de Brexit een feit is. Want als de handelssituatie wijzigt, wilt u misschien ook uw contracten kunnen wijzigen. Bijvoorbeeld als het Verenigd Koninkrijk (VK) met andere producteisen gaat werken.

Het Verenigd Koninkrijk wordt een land buiten de EU

Vanaf 29 maart 2019 zal het VK geen deel meer uitmaken van de EU. Vanaf dan ziet de EU het VK als een land buiten de EU. En zullen voor het VK de regels gaan gelden die voor landen buiten de EU gelden. Wel kan het zijn dan de EU en het VK afspraken gaan maken. Gebruik de periode tot 29 maart 2019 om u te verdiepen in de regels voor landen buiten de EU en u hierop voor te bereiden:

Volg de actualiteit

Voor iedereen die te maken heeft met het Verenigd Koninkrijk, is het handig om de actualiteit te volgen. Dat kan via:

Deze informatie is geplaatst door:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Kamer van Koophandel