Eén antwoord van de overheid

Omgaan met groei en ambitie

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

Bij elke groeifase horen groeipijnen. Ook in het ondernemerschap. Om beter om te kunnen gaan met deze ‘pijntjes’, is het goed om na te denken over strategie. Vooruitdenken en uw ondernemerschap blijven ontwikkelen helpt u verder te groeien met uw bedrijf.

Ondernemerschap en ambities

Iedere ondernemer reageert anders op de groei van zijn onderneming. Om doeltreffend met die groei om te gaan, is het belangrijk om af en toe in de spiegel te kijken en uzelf af te vragen wat uw ambities zijn. Waar bent u goed in en wat kan beter? En, heel belangrijk, doet u wel dingen die u echt wilt? Door deze vragen te beantwoorden, kunt u een goede balans (blijven) maken tussen uw persoonlijke en bedrijfsbelangen en -ambities. Met dit inzicht kunt u actie ondernemen en doelen vaststellen op zaken die moeten veranderen om deze ambities te realiseren.

Ondernemerschap betekenis geven

Vervolgens wordt het tijd om betekenis te geven aan uw acties, zodat u helderheid krijgt in wat u wanneer zou moeten oppakken. Is het bijvoorbeeld tijd om structuur aan te brengen in uw onderneming? Of is het verstandig om een cursus te volgen? Of heeft u juist eerst een cursus nodig om te leren hoe u structuur aan kunt brengen in uw organisatie? Met zulke bewuste acties geeft u betekenis aan uw ondernemerschap.

Organisatie

Hoe uw bedrijf is georganiseerd, bepaalt of u succesvol kunt groeien. Zorg daarom dat de interne organisatie met uw onderneming meegroeit, gemotiveerd is en succesvol blijft. Groei valt of staat met goed personeelsbeleid. Gemotiveerde en betrokken medewerkers zorgen dat u kunt blijven groeien. Dat vereist dus dat u goed leiding kunt geven aan een groeiende organisatie.

Van ondernemer naar projectmanager

Als uw bedrijf groeit, vraagt dat veel van uw tijd en focus. U loopt dan het risico dat uw aandacht voor innovatie afneemt. Dit kunt u voorkomen door concrete innovatieprojecten op te zetten. Deze projecten vormen een onderdeel van projectmanagement en dat vraagt om nieuwe vaardigheden die u kunt opdoen door scholing.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel