Eén antwoord van de overheid

Uw product maken

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

U heeft uw idee uitgewerkt en wilt nu uw product maken. Maar voordat u hier mee begint, is het goed eerst een aantal zaken te bepalen en uit te zoeken. Gaat u de productie zelf doen of laat u het doen? Hoe zit het precies met productaansprakelijkheid? Aan welke eisen moet uw product voldoen?

Zelf maken of niet?

De beslissing om uw product zelf te maken of uit te besteden, hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld de omvang van de productie. Beschikt u zelf over voldoende capaciteit of is het voordeliger om uw product in het buitenland te laten fabriceren.

Productaansprakelijkheid en CE-markering

Als producent of importeur bent u aansprakelijk voor uw product en de reclame die u hiervoor maakt. Daarom is het belangrijk een goed en veilig product te maken. Met een CE-markering geeft u aan dat uw product voldoet aan de wettelijke Europese eisen die voor de betreffende productgroep gelden. Volg het stappenplan voor het aanbrengen van een CE-markering op uw product.

Verpakking en etikettering

Niet alleen voor het product zelf, maar ook voor de verpakking moet u rekening houden met een aantal regels. Per branche gelden er specifieke regels en belastingen op het gebied van verpakkingen. Ook dient u rekening te houden met verpakkingseisen voor vervoer van uw producten. Verder gelden er voor bepaalde productgroepen extra eisen voor etikettering.

Optimaliseren van het productieproces

Al is uw product al op de markt, het productieproces kan altijd beter. Optimalisatie van het productieproces is vaak noodzaak bij de exploitatie van nieuwe producten.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 1585