Eén antwoord van de overheid

Samenwerkingspartners vinden

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland | Kamer van Koophandel

Ondernemers die samenwerken bereiken meer. U doet gezamenlijk nog meer kennis op, deelt de ontwikkelkosten en vermindert ondernemersrisico's. Samenwerken biedt dus veel voordelen, maar hoe komt u in contact met andere ondernemers? Netwerkbijeenkomsten of seminars zijn bij uitstek geschikt om uw toekomstige samenwerkingspartner te vinden.

Samenwerkingspartners vinden via netwerken

  • De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Kamer van Koophandel organiseren regelmatig evenementen die voor uitbreiding van uw netwerk zorgen.
  • De online community circulairondernemen.nl is een platform om projecten, evenementen, kennis en ervaringen met elkaar te delen. Dit initiatief van de overheid is bedoeld om meer samenwerking tussen innovatieve ondernemers te stimuleren.
  • Ding mee naar een plaats in de MKB Innovatie Top 100. Hiermee blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen in uw branche en wordt u zichtbaar voor andere bedrijven.

Internationale samenwerking

Internationaal innoveren is niet alleen weggelegd voor grote bedrijven. Juist voor het mkb is dit een manier toegang te krijgen tot kennis en bronnen die in het eigen land niet aanwezig zijn. Het vinden van de juiste samenwerkingspartners voor uw internationale innovatieproject is niet altijd makkelijk. De volgende internationale netwerken kunnen u hierbij helpen:

  • Enterprise Europe Network (EEN): de adviseurs van EEN geven u advies en ondersteuning bij internationale handel en innovatie en bemiddelen bij technologische samenwerking.
  • Innovatie Attaché netwerk (IA-netwerk): bij het IA-netwerk kunt u terecht als u specifiek voor uw Research & Development-project zakenpartners in het buitenland zoekt. De Innovatie Attachés zijn werkzaam vanuit de ambassades en consulaten. Zij kunnen u meer vertellen over technologische ontwikkelingen in een aantal specifieke landen.

Deze informatie is geplaatst door:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

088-042 42 42