Eén antwoord van de overheid

Topsector High Tech Systems & Materials. Extra kansen voor uw bedrijf

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

Als MKB-ondernemer profiteert u van aantrekkelijke kansen. Zo biedt bijvoorbeeld de regeling MKB-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor onder meer samenwerkingsprojecten. De Kamer van Koophandel helpt u graag op weg bij het ontdekken van de groeikansen in de topsector High Tech Systems & Materials.

Hoe helpt het MKB-loket u?

KvK verzorgt het MKB-loket High Tech Systems & Materials waar u snel voorlichting krijgt en in contact komt met de juiste mensen. U ontvangt direct informatie en advies over bijvoorbeeld:

  • de verschillende groeikansen van de topsector High Tech Systems & Materials en de mogelijke voordelen voor u;
  • hoe u gebruik kunt maken van financieringsmogelijkheden voor het MKB, zoals de MKB-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT);
  • hoe en waar u internationaal kunt ondernemen en inspelen op de marktbewerkingsplannen van de topsector High Tech Systems & Materials.

MIT-regeling

Meer informatie over de MIT-regeling vindt u op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Topsector High Tech Systems & Materials

Ondernemers werkzaam binnen High Tech Systems & Materials zijn altijd op zoek naar praktische oplossingen voor technologische uitdagingen. Van systeemarchitectuur tot productie. De sector omvat maakindustrieën als de machine- en systeemindustrie, lucht- en ruimtevaart en materialen, inclusief staal. Nederland is wereldleider in het ontwerpen, ontwikkelen en maken van hightech equipment en micro-/nanocomponenten. Daarom heeft de overheid dit benoemd als topsector.

Meer informatie over de 9 topsectoren

Op de pagina Innovatie en Nederlandse topsectoren vindt u algemene informatie over de 9 topsectoren.

Economisch belang

Wat is het (economisch) belang van de topsectoren voor Nederland? Wat is hun innovatiekracht? Hoe ontwikkelen topsectoren zich en wijkt dit af van andere economische sectoren? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u in de monitor Topsectoren van het CBS.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

KvK MKB-loket High Tech Systems & Materials 088-585 2210