Eén antwoord van de overheid

Innovatie en de Nederlandse topsectoren

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Wist u dat u als innovatieve ondernemer diverse kansen heeft om van te profiteren in de 9 Nederlandse topsectoren? Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de subsidie MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Maar ook kunt u:

  • kennis opdoen door aan te sluiten bij de clusters en de netwerkactiviteiten van kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven; profiteren van gezamenlijke marktbewerkingsplannen van de verschillende topsectoren;
  • meedoen aan handelsmissies en daarmee de kans aangrijpen afspraken te maken met bijvoorbeeld afnemers, agenten en distributeurs.

Het MKB-loket helpt u graag verder

Iedere topsector beschikt over één of meerdere door de KvK verzorgde MKB-loketten, afhankelijk van hoe de topsector zich georganiseerd heeft. Ze beantwoordt voor u vragen over bijvoorbeeld innovatie, internationalisering en financiering. Maar ook brengt ze u in contact met de netwerken van de topsector.

De 9 Nederlandse topsectoren

Nederland is een van de 20 grootste topeconomieën ter wereld. Ondernemerschap is hierin van groot belang voor de ontwikkeling van innovatie en het verder laten groeien van de economie. Wereldwijd blinkt Nederland uit in 9 topsectoren:

Om deze topsectoren nog sterker te maken is samenwerking belangrijk. Daarom gaan overheid, bedrijfsleven en wetenschappelijke instellingen samenwerken aan kennis en innovatie.

Economisch belang

Wat is het (economisch) belang van de topsectoren voor Nederland? Wat is hun innovatiekracht? Hoe ontwikkelen topsectoren zich en wijkt dit af van andere economische sectoren? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u in de monitor Topsectoren van het CBS.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 1585