Subsidie Tel mee met Taal

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
1 min lezen
English version
Let op: tijdelijk gesloten

Heeft u werknemers die moeite hebben met de Nederlandse taal, rekenen of digitale vaardigheden (laagtaalvaardig)? Of heeft u bijvoorbeeld een voorschoolse voorziening en kunt u laagtaalvaardige ouders niet goed bereiken? Dan kunt u de subsidie Tel mee met Taal aanvragen.

Laaggeletterdheid aanpakken

Via Tel mee met Taal is er elk jaar geld beschikbaar voor activiteiten die laaggeletterdheid voorkomen en verminderen. Werkgevers en organisaties in Nederland en Caribisch Nederland kunnen de subsidie aanvragen. U kunt in Nederland maximaal € 125.000 subsidie krijgen en u moet een eigen bijdrage betalen. Het maximale bedrag in Caribisch Nederland is € 100.000.

De subsidieregeling Tel mee met Taal bestaat uit:

  • Tel mee met Taal werknemers: voor werkgevers die scholing willen bieden aan laagtaalvaardige werknemers op het gebied van Nederlandse taal, rekenen of digitale vaardigheid
  • Tel mee met Taal ouders: voor organisaties die willen investeren in de (taal)vaardigheden van ouders. Bijvoorbeeld scholen, kinderdagverblijven, bibliotheken en instellingen voor jeugdgezondheidszorg

Wanneer komt u in aanmerking?

Tel mee met Taal werknemers

De subsidie moet gebruikt worden voor scholing die leidt tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van uw werknemer. Geeft u scholing in de Nederlandse taal? Dan moet uw werknemer een taalniveau lager dan 2F of Basisniveau 2 voor digitale vaardigheden hebben. De werknemer kan in loondienst zijn bij u, maar ook als bijvoorbeeld zzp’er of uitzendkracht bij u werken. Als werkgever moet u voldoen aan de voorwaarden voor de subsidie Tel mee met Taal werknemers.

Tel mee met Taal ouders

De subsidie moet gebruikt worden om laaggeletterde ouders te helpen. Organisaties moeten samen met ten minste 2 andere partijen de subsidie Tel mee met Taal ouders aanvragen. 1 van de partijen moet in ieder geval een lokale bibliotheek, een instelling die de jeugdgezondheidszorg uitvoert, een onderwijsinstelling of een voorschoolse voorziening zijn. Een gemeente moet de aanvraag ondersteunen. Lees meer over de voorwaarden voor de subsidie Tel mee met Taal ouders.

Hoe kunt u aanvragen?

U kon de subsidie Tel mee met Taal aanvragen van 1 januari tot en met 29 februari 2024, met het aanvraagformulier van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I):

Dit artikel is gerelateerd aan: