Eén antwoord van de overheid

Het gaat niet goed met mijn bedrijf

Iedere ondernemer heeft wel eens een mindere periode. Klanten die niet betalen, onverwachte kosten, misschien zelfs klanten die weglopen. Maar wat als u geen verbetering ziet? Moet u er dan maar mee ophouden? Lees hier wat u kunt doen als het niet goed gaat met uw bedrijf.
Opeens merkt u dat klanten niet meer terugkomen, of dat u veel minder opdrachten krijgt. De economie? Slechte publiciteit? Of zijn ze ontevreden? Lees hoe u bestaande klanten houdt en hoe u nieuwe klanten vindt .
Als ondernemer kunt u te maken krijgen met verschillende boetes. Bijvoorbeeld een boete van de Belastingdienst, omdat u uw btw te laat betaalt. U kunt ook te maken krijgen met sancties. Omdat u zich niet houdt aan de milieuregels, of uw jaarrekening te laat deponeert. Daarvoor kunt u zelfs een strafblad krijgen. Welke boetes en sancties zijn er en kunt u er iets tegen doen?
U merkt dat het steeds moeilijker wordt om uw rekeningen te betalen. Door onverwachte kosten, of gewoon omdat u minder geld binnen krijgt. Nog even, en u zit diep in de schulden. Wat kunt u doen?
U kunt uw schulden echt niet meer aflossen en de deurwaarder heeft zich al bij u gemeld. Er dreigt een faillissement. Heeft u 2 of meer schuldeisers, dan kunnen zij uw faillissement aanvragen. U kunt ook zelf aan de rechtbank vragen om een faillissement. Wat betekent een faillissement voor u en uw bedrijf?
U ziet het eigenlijk niet meer zitten met uw bedrijf. Moet u nog doorgaan, of niet? Kan iemand u adviseren? En hoe werkt het als u uw bedrijf verkoopt?

Deze informatie is geplaatst door:

Antwoord voor bedrijven
Belastingdienst
Kamer van Koophandel