Eén antwoord van de overheid

Overzicht websites voor financiering

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

Wilt u meer weten over een bepaalde vorm van financiering? Of wilt u weten hoe u het beste een geldschieter of investeerder kunt benaderen? Deze organisaties en brancheverenigingen kunnen u verder helpen.

Financieringsmonitor

Op Ondernemerschap.nl vindt u de laatste cijfers en onderzoeken over ondernemerschap. De EIM/Panteia Financieringsmonitor geeft u informatie over de financiering van het Nederlandse bedrijfsleven.

Financieringsgids

De MKB financieringsgids biedt een snelle oriëntatie op financieringsoplossingen.

Wegwijzers

Het Geldboek, aangeboden door het Nibud, KvK en Zuidweg & Partners, is een wegwijzer voor (startende) ondernemers over de aansluiting tussen hun privé en zakelijke financiën. U kunt het Geldboek gratis downloaden.

Microkrediet

Qredits verzorgt de aanvragen en beoordelingen voor microkredieten tot € 50.000 in Nederland.

MKB-krediet

Qredits verzorgt aanvragen en beoordelingen voor mkb-kredieten in Nederland. Dit zijn zakelijke leningen tot € 250.000.

Crowdfunding

Branchevereniging Nederland Crowdfunding biedt u informatie over crowdfunding voor ondernemers, investeerders en adviseurs.

Overheidsfinanciering

Namens de Rijksoverheid biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen Agentschap NL) diensten aan ondernemers met duurzame, innovatieve of internationale ambities. Bijvoorbeeld kennis en het vinden van partners, subsidies, kredieten, garanties en fiscale regelingen. Uitgelicht: Advies op maat en een overzicht van de Seed-fondsen. Wilt u een bedrijf starten of zit u als gevestigde ondernemer tijdelijk in de financiële problemen? En ligt uw inkomen onder bijstandsniveau en is andere financiering niet mogelijk? Dan kunt u op grond van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) bij de gemeente een uitkering aanvragen die voorziet in uw levensonderhoud.

Business Angels

Business Angels Netwerken Nederland (BAN Nederland) is de vereniging van investeerdersnetwerken in Nederland. Op de website van BAN Nederland vindt u handige informatie over informele investeerders, waaronder een gratis exemplaar van het boek ‘Hoe vind ik een investeerder?’ en een overzicht van de investeerdersnetwerken.

Investeringsfondsen

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) is de brancheorganisatie van participatiemaatschappijen in Nederland. Hier vindt u onder meer informatie over venture capital en een overzicht van investeringsfondsen.

Beurs

NPEX is de mkb-beurs van Nederland. Op dit online handelsplatform kunnen mkb-bedrijven hun activiteiten financieren door middel van een notering in aandelen of door uitgifte van obligaties.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

KvK Financieringsdesk 0800-1014