Eén antwoord van de overheid

Overheidsregelingen en subsidies

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Wat is het doel van uw financiering? Voor gerichte doelen zoals starten, innovatie en internationaal ondernemen bestaan soms overheidsregelingen. De overheidsregelingen bestaan uit subsidiesExternal link en fiscale regelingenExternal link. Voor deze regelingen kunt u terecht bij: Europa en landelijke,- provinciale,- regionale- en gemeentelijke overheden.

Europa

Wilt u weten welke kansen Europa u en/of uw organisatie te bieden heeft? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Europese subsidies. Of bekijk direct het overzicht van actuele Europese subsidies in de SubsidiewijzerExternal link.

Landelijk

Financiering regelen voor uw plannen is vaak lastiger dan verwacht. De overheid ondersteunt u bij het aantrekken van geld, zodat u kunt blijven concurreren in de toekomst. Overheidsregelingen van onder meer de ministeries van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken bieden mogelijkheden voor financiering van uw bedrijf. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is verantwoordelijk voor de uitvoering. Zoekt u ook mogelijke financiering voor uw bedrijf? Bekijk het overzicht van de financieringsregelingenExternal link.

Provincie

Naast landelijke en Europese regelingen, bieden ook Provincies en regio’s veel financieringsmogelijkheden voor ondernemers. Zo zijn er in verschillende provincies Regionale Ontwikkelmaatschappijen actief en heeft bijna iedere provincie een subsidieloket geopend:

Regio en gemeente

Kijk voor regionale en gemeentelijke subsidies op de website van uw regio of gemeente.

Webinar Financiering of subsidie van de overheid

In het webinar 'Financiering of subsidie van de overheid' hoort u meer over welke regelingen en subsidies er beschikbaar zijn en welke passen bij uw bedrijf.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

KvK Financieringsdesk 0800-1014