Eén antwoord van de overheid

Debiteurenbeheer

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

Stel uw vorderingen veilig en voorkom achterstallige betaling van uw klanten. U heeft meerdere mogelijkheden.

Debiteurenbeheer aanscherpen

Omzet is pas geld zodra uw factuur is betaald. Verstuur een factuur spoedig na levering (wettelijk: voor de 15e van de volgende maand) en zie er op toe dat uw klant binnen de gestelde termijn betaalt. Gebruik hierbij ook uw algemene voorwaarden en de toegestane invorderingsmaatregelen.

Bekijk hier enkele tips voor uw debiteurenbeheerExternal link.

Vooruitbetaling vragen

Bij de levering van een product kunt u uw particuliere klant een vooruitbetaling vragen van maximaal 50% van de aankoopwaarde. Meer is wettelijkExternal link niet mogelijk. U regelt een aanbetaling in de verkoopovereenkomst of in uw algemene voorwaardenExternal link. Bij dienstverlening is vooruitbetaling niet gebruikelijk. Levert u bij de dienst ook een product? Dan kunt u daarvoor maximaal 50% aanbetaling vragen. Bij een zakelijke klant geldt geen beperking in het vooruit te ontvangen bedrag. Met een betalingskorting het voor de klant aantrekkelijk maken om binnen een korte termijn te betalen.

Vorderingen verkopen (factoring)

Bij factoring verkoopt u de vordering die u op uw klant(en) heeft. U ontvangt direct een percentage (ca. 80-90%) van het uitstaande bedrag.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

KvK Financieringsdesk 0800-1014