Eén antwoord van de overheid

Duurzame energie

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

U bespaart geld door een energiezuinige bedrijfsvoering. Het leidt vaak tot lagere productiekosten.

Energie besparen

Een goede en betrouwbare energievoorziening is van groot economisch en maatschappelijk belang. Daarom voert de Rijksoverheid een actief energiebeleid. Bedrijven zien ook steeds meer de voordelen van een energiezuinige bedrijfsvoering. Tussen de overheid, bedrijven, instellingen en gemeenten zijn meerjarenafspraken gemaakt op het gebied van energie-efficiency. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) helpt u op weg met praktische tips en faciliteert u bij de energie-efficiency binnen uw bedrijf. Start vandaag nog met energie besparen.

Duurzame energie

Door duurzame energie in te zetten wordt uw bedrijf minder afhankelijk van energie afkomstig van fossiele energiedragers. Dat kan op termijn fors schelen in uw energiekosten. De inzet van duurzame energie levert u nog meer voordelen op, namelijk:

  • U krijgt een duurzaam imago.
  • U produceert (deels) uw eigen energie, dus bespaart u kosten.
  • U bent minder afhankelijk van derden.
  • De energieprijs is stabieler.
  • U spaart het milieu door minder uitstoot van het broeikasgas CO2.

Zelf duurzame energie produceren

We verbruiken allemaal energie. De een iets meer dan de ander. U neemt stroom af van uw energieproducent en betaalt hiervoor een bepaalde prijs. Maar wist u dat u ook zelf energie kunt produceren? Dit kan met windenergie, bijvoorbeeld op bedrijventerreinen. Maar ook met zonnepanelen of aardwarmte. De energie die u zelf niet gebruikt, levert u weer terug aan het stroomnet. Voor de teruggeleverde stroom krijgt u geld van de energiemaatschappij. Met kennis, netwerken, financiering en innovatie ondersteunt de Rijksdienst van Ondernemend Nederland u bij uw duurzame energie-oplossingen. Welke oplossing is het meest geschikt voor uw bedrijf? Dat onderzoekt u onder andere met de Quickscan Duurzame Energie. Met deze scan krijgt u een eerste advies over de mogelijkheden.

Deze informatie is geplaatst door:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland