Eén antwoord van de overheid

Duurzaam leren ondernemen

Hoe kunt u duurzaam ondernemen?

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Op elke afdeling van uw bedrijf zijn er quick wins te halen. Zonder veel investering maakt u al snel winst. Bijvoorbeeld in uw huisvesting, inkoop en logistiek. Met deze tips van MVO Nederland zet u een waardevolle eerste stap om uw bedrijf duurzaam te maken.

Strategisch stappenplan

Structureel met duurzaam ondernemen aan de slag gaan vergt vaak een echte organisatieverandering. Onderzoek welke duurzame onderwerpen belangrijk zijn voor uw bedrijf. Een strategisch stappenplan van MVO Nederland helpt hierbij. Het is een begin om uw visie en missie voor duurzaam ondernemen te bepalen en uit te voeren. Vergroot hiermee de kans op een geslaagde uitvoering van uw duurzaam beleid. Voor hulp bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kunt u terecht bij een aantal MVO-organisaties.

Duurzaam ondernemen in het buitenland

Ook bij internationaal ondernemen zorgen een goede reputatie, een prettig werkklimaat en een duurzame bedrijfsvoering ervoor dat uw bedrijf innovatiever en productiever wordt. Het levert u dus winst op. Duurzaam ondernemen, oftewel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, heeft onder andere te maken met werkomstandigheden, afvalmanagement, mensenrechten en het vermijden van corruptie. Deze duurzame thema’s zijn dan ook niet meer weg te denken bij internationaal ondernemen:

MVO-paspoort

Wat betekent duurzaamheid bij internationaal ondernemen? Hoe past u de OESO-richtlijnen toe? En hoe krijgt u dat rendement? Informatie hierover vindt u in het MVO-paspoort. Wilt u zich voorbereiden op duurzaam ondernemen in het buitenland? Check dan eerst uw MVO-paspoort.

Deze informatie is geplaatst door:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

088-042 42 42