Eén antwoord van de overheid

Kwijtschelding

Deze informatie is geplaatst door: Belastingdienst

Als u uw belastingschuld niet kunt betalen, kunt u om gehele of gedeeltelijke kwijtschelding vragen. Wanneer komt u ervoor in aanmerking en hoe kunt u kwijtschelding voor belastingen aanvragen?

Voorwaarde kwijtschelding

De Belastingdienst verleent nooit eenzijdig kwijtschelding aan een ondernemer. Dit betekent dat kwijtschelding pas kan worden verleend als u afspraken hebt gemaakt met al uw schuldeisers over gedeeltelijke betaling in ruil voor de schuld die dan nog over is.

Kwijtschelding aanvragen

Voor een verzoek om kwijtschelding voor belastingen gebruikt u het formulier Verzoek kwijtschelding van belasting en/of premie voor ondernemingenExternal link. Bent u firmant van een vennootschap onder firma? Dan moet u ook een Verzoek betalingsregeling of kwijtschelding voor particulierenExternal link invullen.

Geen ondernemer meer?

Bent u geen ondernemer meer en is geen bedrijfsvermogen meer aanwezig? Dan kunt u kwijtschelding aanvragen voor belastingschulden van uw oude onderneming met het formulier Verzoek Kwijtschelding van belastingen en premie volksverzekeringenExternal link.

Deze informatie is geplaatst door:

Belastingdienst

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Belastingdienst

BelastingTelefoon 0800-0543